Zaanse Onderwijsdag 2023

Eindelijk was het op 21 februari 2023 zover! Na drie jaar mocht de Zaanse Onderwijsdag weer plaatsvinden en dit jaar mochten wij als dtevents samenwerken in de organisatie hiervan! In deze blog lees je meer over deze unieke dag, raak geïnspireerd!

evenementen Zaandam teamuitje noord Holland

Het Zaans Verbond, het samenwerkingsverband waarin het Zaanse vmbo, praktijkonderwijs en het Regio College verenigd waren, bundelde de krachten voor de Zaanse Onderwijsdag met als thema ‘een ode aan het (V)MBO’. Het doel van deze dag is om het vmbo en mbo dichter bij elkaar te brengen. Meer dan 700 docenten hebben elkaar deze dag in het HEM op het Hembrugterrein mogen ontmoeten. Daarnaast was verbinding tussen de onderwijslagen en netwerken ook een belangrijk aspect van de dag.

De verschillende scholen die hebben deelgenomen aan de Zaanse Onderwijsdag waren: Trias VMBO, de Brug, Saenredam College, Compaen VMBO, Zuiderzee College, Pascal Zuid, de Faam en het Regio College.

Workshops

Met een dag-start met de burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming, kon de dag al niet meer stuk. Hartelijke woorden zorgde voor een goede start van de dag en de docenten konden gelijk beginnen aan de workshops. De eigen studenten van de sportopleiding gaven een energieke dans om de deelnemers actief te laten deelnemen. Dit deden zij vol enthousiasme! Verder vertelde Pedagogisch hulpverlener Leroy van den Hurk zijn inspirerende verhaal over zijn verleden. Na de opening ging de dag van start. De dag bestond uit drie rondes workshops en lezingen, waarbij ieder zich in kon schrijven naar eigen interesse. Deze workshops waren opgedeeld in passende thema’s (podia), genaamd; Gezondheid & Bewegen, Pedagogiek, Beroepsonderwijs, Werkplezier, Zaans en de Lezingcyclus.

Aletta Smits vertelde bijvoorbeeld over het Puberbrein, een lezing waarbij iedereen 75 minuten lang aandachtig aan het luisteren was! Waarom zijn pubers zo lastig te motiveren en hoe krijg ik ze wel mee? Een hilarische en interactieve presentatie, waar iedere docent iets aan heeft! Ook de connectie met het Zaanse, waar wij als Zaans bedrijf natuurlijk echt van aangaan, kwam goed naar voren. Van een rondleiding over het Hembrugterrein tot een workshop over de traditie van de Zaanse houtbouw en de connectie met de opleiding Technicus Hout & Restauratie. Met een mogelijkheid om dit zelf eens een keer te proberen. Kortom, een dag vol interactie, interessante en vooral hele leerzame workshops.

F&B

Aan gezelligheid en lekker eten mocht het op deze dag natuurlijk ook niet ontbreken. De leraren werden deze dag verwend met een heerlijke lunch, bediend door hun eigen leerlingen. Een betere leerschool dan dat is er natuurlijk niet. Er was een echte festivalsfeer gecreëerd, met allerlei lekkere salades, smoothies en broodjes. Weer eens even wat anders!

 

evenementen Zaandam teamuitje bedrijfsfeest onderwijs evenement, Zaanse Onderwijsdag 2023 evenementen Zaandam teamuitje bedrijfsfeest onderwijs evenement, Zaanse Onderwijsdag 2023

Afsluiting van de dag

Nadat de laatste ronde was afgerond werd de dag afgesloten met een samenvatting van de dag door Atta de Tolk. Hij vertelde: ‘jullie pro-activiteit, raakt zelfs mij als buitenstaander innig.’ Zijn inspirerende woorden, zorgde voor een intense stilte! Een absoluut fantastisch einde. Na deze afronding was het tijd voor een gezellige afsluitende borrel. Wij vonden het een zeer geslaagde dag en we zijn blij dat de aanwezigen de Zaanse Onderwijsdag hebben ervaren met een lach!

Met veel plezier heeft onze collega Romy week in week uit, samen met de betrokkenen er alles aan gedaan om er een groot succes van te maken. En dat was het zeker! In het bijzonder willen wij graag een aantal mensen bedanken: Günay Tekinturk en Venny Salbini, voor de ondersteuning van de organisatie, Micha Leummens, dagvoorzitter en directeur School voor Economie en Toerisme, voor het bedenken en opzetten van dit prachtige initiatief, Erwin Eijben, voor het fantastische dagvoorzitterschap!

Verder willen we alle betrokken scholen bedanken: Regio College, Trias VMBO, de Brug, Compaen VMBO, Zuiderzee College, Pascal Zuid, de Faam en Saenredam. Als laatste, maar niet als minste, willen wij alle betrokken bij de invulling van de verschillende podia bedanken: Martin Groeneheiden, Jacyntha Vlaar, Jessica Kramer, Erwin Eijben, Ingrid Fritz, Steven Mauw, Gertrud de Wit en Isabel Schilling. De inhoud heeft een ieder geïnspireerd!

Ontmoeten met aandacht stond deze dag natuurlijk centraal en wij hopen dat iedereen net zoveel van deze leerzame onderwijsdag hebben genoten als wij!

Benieuwd naar de aftermovie? Bekijk deze snel hieronder!

Naast bedrijfsevenementen voor grote groepen organiseren wij ook teamuitjes! Wil jij weten wat wij nog meer aanbieden? Neem vooral contact met ons op!

Deel dit bericht