Switch! Het nieuwe banenfestival

Als werkzoekende matchen met een nieuwe baan of werkgever, terwijl je op een festival bent? “Wat leuk, maar hoe is dit mogelijk?” hoor ik je al zeggen; Met Switch! het gloednieuwe ‘Banenfestival’. Dé plek waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten op een laagdrempelige en feestelijke manier. Dit nieuwe concept is ontworpen om de ontmoeting te faciliteren tussen werkzoekende en werkgever, waarbij plezier centraal staat!

Switch! het nieuwe banenfestival

SWITCH! Het banenfestival

SWITCH!, het nieuwe banenfestival is in samenwerking met het WerkgeversServicepunt (WSP) Zaanstreek-Waterland gecreëerd om ontmoeting tussen werkgever en werkzoekende makkelijker te maken. Voorheen werd er een banenmarkt georganiseerd, waar werkgevers achter een tafel staan met een banner, en werkzoekenden het gesprek aan kunnen gaan om de juiste match te vinden. Voor veel bezoekers is deze ontmoeting moeilijk en spannend en voelt het vaak ook als een verplichting om deze banenmarkten te bezoeken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste werkzoekenden op een banenmarkt gemiddeld 5 minuten rondlopen en vervolgens weer vertrekken. Kortom, bezoekers van een banenmarkt gaan steeds minder het gesprek aan met werkgevers, waardoor de banenmarkt zijn effectiviteit verliest en er dus weinig matches worden gemaakt. Daar moet verandering in komen.

Banenfestival nieuwe innovatie op de banenmarkt

Met deze situatie in gedachte zijn wij samen met het WerkgeversServicepunt een nieuw concept gaan bedenken om de banenmarkt te vernieuwen en weer te laten aansluiten op de wensen van zowel de werkgever als de werkzoekende. Hier kwam het banenfestival Switch! uit. Maar waarom is dit concept wel effectief? Bij Switch! staat ontmoeting centraal, maar op een andere manier. Bij dit banenfestival benadert de werkzoekende niet de werkgever, maar juist andersom! Het is tijdens het banenfestival aan de werkgever om de werksfeer van zijn of haar bedrijf na te bootsen. Ze kunnen hiervoor allerlei benodigdheden en leuke aankleding gebruiken om hun ruimte zo uitnodigend te maken als ze willen. Dat maakt het voor de werkzoekende veel gemakkelijker en leuker om het gesprek aan te gaan met de werkgever. Daarnaast is het ook een concept waarbij bezoekers en werkgevers een leuke en gezellige dag beleven, vol met entertainment, heerlijke hapjes en drankjes. De festivalsfeer maakt het aantrekkelijk voor werkzoekende om het banenfestival te bezoeken en opzoek te gaan naar hun ideale match.

Uiteraard hebben wij dit concept al meerdere keren mogen uittesten, bij diverse WSP-kantoren. De eerste editie van Switch! vond plaats in 2023 in samenwerking met het WSP-Zaanstreek-Waterland. Het banenfestival vond plaats in Klimpark Oostzaan in Het Twiske. Aangekleed met festival tenten, leuke activiteiten en foodtrucks was het eerste banenfestival een groot succes waarbij veel matches waren gemaakt. Veel vraag naar dit concept zorgde vervolgens voor een Banenfestival voor het WSP-Zuid-Kennemerland in het Nova College in Beverwijk. Hier kwamen de branches techniek, zorg en welzijn, zakelijk en handel samen om elkaar te ontmoeten en voor matches te zorgen! Ook de tweede editie swingend verlopen en werkzoekenden en studenten werden met open armen ontvangen.

Benieuwd naar Switch en de mogelijkheden? Klik dan hier om de pagina te bekijken!

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen