Marketing & Communicatie stagiaire bij dtevents

De dagen vliegen voorbij tijdens het stagelopen bij dtevents. De ene dag sta je op een beurs bij Thuishaven en de andere dag werk je keihard aan een online magazine. Heel divers dus! Mijn naam is Puck en ik heb 10 weken lang stage gelopen op de afdeling Marketing & Communicatie. Wat ik zo leuk vond aan mijn stage? De diversiteit! Dit was voor mij echt de motivatie om naar mijn stage te gaan.

Marketing & Communicatie stagiaire bij dtevents Marketing & Communicatie stagiaire bij dtevents

Management Support Event

Ik heb nu 10 weken stage gelopen bij dtevents en wat was het tof om allerlei nieuwe dingen te leren in deze branche. Maar wat doe ik nou op een dag tijdens mijn stage? Zoals ik al aangaf, is dit heel verschillend. Zo heb ik een dag samen met collega’s van dtevents op het Management Support Event gestaan die plaatsvond op Thuishaven. Wij zijn hier gezamenlijk met onze partner hotel Zuiderduin heengegaan. Op deze dag heb ik een hoop beeldmateriaal gemaakt voor onze social media. Als stagiaire Marketing & Communicatie was dit ook mijn taak van die dag. Op de beurs kwamen secretaresses en HR-managers langs. Dit is onze doelgroep als het gaat om het organiseren van een teamuitje of evenement voor een bedrijf.

Samen met mijn mede stagiaire Brad moesten wij al mega vroeg uit ons bed, omdat wij om 08:00 bij Thuishaven hadden afgesproken. Zelf moest ik 5:00 uit bed, omdat ik eerst met de trein naar het kantoor van dtevents ben gereisd. Nou zou je misschien denken ‘pff wat vroeg’, maar wat je op zo een dag mee mag maken is het vroege opstaan helemaal waard. Ik vertelde al dat ik veel beeldmateriaal aan het maken was voor onze social media. Foto’s maken van bepaalde dingen die leuk kunnen zijn, zoals sfeerbeelden en foto’s van onze stand. Het was een zonnige dag voor in oktober, dus dat leverde prachtige foto’s op. Samen met het dtevents team gingen wij ook mensen aanspreken om hun aandacht te krijgen. Het was een fantastische dag, medestudenten waren jaloers dat ik dit mocht meemaken!

 

Online inspiratie magazine

Terwijl ik bezig was met mijn stage stelde mijn stagebegeleider een doel uit. Het doel was om een online magazine te maken binnen vier weken, zodat ik deze op het eindgesprek met mijn school kon laten zien. Dit online magazine is bedoeld om inspiratie te bieden voor onze huidige klanten, maar ook potentiële klanten. Ik moest leren omgaan met een digitaal programma, genaamd InDesign. Ik had geen kennis over dit programma, maar doordat Romy mij bepaalde dingen uitlegde begon ik het steeds meer te begrijpen. Na 4 weken met bloed, zweet en tranen gewerkt te hebberig en aan het online magazine is er prachtig werk uitgekomen.

 

Ik wil het team van dtevents erg bedanken dat ik mijn stage hier heb mogen lopen. Gelukkig blijf ik contact behouden aangezien ik de social media ga beheren. Ik zag dit als een uitdaging om mezelf te ontwikkelen op het gebied van Marketing & Communicatie.

Zou jij ook willen werken of stage willen lopen bij dtevents? Klik hier voor de vacatures!

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen