Inspirerende activiteiten voor de personeelsvereniging!

In alle hectiek van het dagelijkse werk kunnen we soms vergeten hoe belangrijk investeren in teambuilding en het welzijn van onze collega’s is. In deze blog zullen de voordelen van een goede jaarplanning besproken worden en worden er leuke activiteiten gedeeld, waar de leden zeker op aan zullen gaan! En er wordt hierin uiteraard rekening gehouden met de diverse doelgroepen.

Het nieuwe jaar is van start! Dit betekent nieuwe kansen en doelen. Het is het ideale moment om vooruit te kijken en plannen te maken voor een memorabel 2024. De perfecte gelegenheid om een jaarplanning op te stellen dus, met allerlei inspirerende activiteiten voor de personeelsvereniging!

In alle hectiek van het dagelijkse werk kunnen we soms vergeten hoe belangrijk investeren in teambuilding en het welzijn van onze collega’s is. Een goede jaarplanning voor de personeelsvereniging is een krachtig instrument om de saamhorigheid binnen het bedrijf te bevorderen, de sfeer op werk te verbeteren en de betrokkenheid van het personeel te vergroten. In deze blog zullen de voordelen van een goede jaarplanning besproken worden en worden er leuke activiteiten gedeeld, waar de leden zeker op aan zullen gaan! En er wordt hierin uiteraard rekening gehouden met de diverse doelgroepen.

 

Waarom een jaarplanning?

Het eerste voordeel van een jaarplanning is dat het de betrokkenheid van de medewerkers vergroot. Een goede jaarplanning biedt de werknemers van je bedrijf iets om naar uit te kijken. Het organiseren van activiteiten creëert kansen voor teambuilding en vooral ook gezelligheid, waardoor de relaties tussen collega’s worden versterkt. Dit leidt tot een positieve werksfeer en een gevoel van verbondenheid. Zelfs als het geen directe collega’s zijn!

Waar een jaarplanning ook goed voor is, is stressvermindering. In alle drukte op werk kan het gemakkelijk zijn om ontspanning geen belangstelling meer te geven. Geplande activiteiten, zoals teamuitjes of ontspannende evenementen, bieden afwisseling en helpen stress te verminderen, wat uiteindelijk de productiviteit kan bevorderen

Daarnaast worden deze activiteiten vaak door iemand georganiseerd die daarnaast nog heel veel andere dingen aan zijn/haar hoofd heeft. Door van tevoren vast te stellen welke activiteiten je wilt gaan organiseren met de personeelsvereniging, voorkom je een heleboel extra adhoc werk.

Een jaarplanning kan ook bijdragen aan de motivatie van het personeel. Door inspirerende activiteiten voor de personeelsvereniging te organiseren, wordt aansporing gerecreëerd voor medewerkers om zich in te zetten voor hun werk en deel te nemen aan teamactiviteiten. Dus lees snel verder voor de tofste tips! We hebben er veel, dus aarzel ook niet om contact met ons op te nemen. Afhankelijk van de doelgroep stellen wij met alle plezier een passend programma op.

Boulderarrangement in Zaandam

Boulderen is boven op een rotsblok klauteren, een van onze inspirerende activiteiten! Nu liggen er bij geen rotsblokken, wél hebben zij hele mooie wanddelen. Hier zijn routes op gemaakt, de bedoeling is dat je dan één kleur kiest en die probeert ‘uit’ te klimmen. Het mooie van boulderen is dat je niet veel nodig hebt om het een keer te proberen: klimschoentjes, magnesium en een beetje lef is voldoende. De wanddelen gaan tot 4,5 meter hoog en overal liggen grote valmatten. Uiteraard kan je zelf bepalen tot hoe hoog je wil klimmen. Je bent op een leuke manier bezig met al je spieren, sommige boulders dwingen je zelfs om je lenigheid te testen. Bij lastige boulders kan het ook nog voorkomen dat je je hersens erbij moet gebruiken omdat je na tien keer proberen nog steeds niet snapt hoe je voorbij een bepaald stuk komt. Met een beetje geluk krijg je dan wat tips van mede-boulderaars en lukt het daarna. Voordat je er erg in hebt, ben je verslaafd aan deze coole sport!

Boulderen bedrijfsuitje Zaandam Noord-Holland blog inspirerende activiteit Boulderen bedrijfsuitje Zaandam Noord-Holland blog

VR arrangement in Zaandam

Virtual Reality (VR), is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere wereld bent. Door een speciale VR-bril wordt je zichtbaarheid afgesloten van de buitenwereld. In dit voormalige industriële pand in Zaandam kun je talloze activiteiten beleven. In de grote zaal kan je een unieke spellen spelen met vier personen tegelijk, waarbij samenwerking vereist is. Een heerlijk hapje en drankje mogen natuurlijk ook niet ontbreken, een avond of middag vol gezelligheid!

 

Inspirerende activiteit VR Escape Room

Wijnproeverij op locatie

In samenwerking met een delicatessen-specialist organiseren wij een wijnproeverij. Tijdens deze wijnproeverij leer je van alles over vijf verschillende wijnen. Onderwerpen als; wat is het voor een wijn, waar komt het vandaan en wat ruik je komen uitgebreid aanbod. Uiteraard is er ook genoeg tijd om deze wijn te proeven met bij elke wijn een bijpassend hapje. Gegarandeerd succes!

wijnproeverij Zaandam leuk teamuitje ideeën bedrijfsuitje gezellig teambuilding teamuitjes

Amsterdam Light Festival

Misschien nog een beetje vroeg voor het begin van het jaar! Maar elk jaar in december is het Amsterdam Light Festival in Amsterdam!  Op onze salonboten ervaar je alle lichtkunstwerken van heel dichtbij, in een gezellige groepssetting. De rondvaart kan volledig aangepast worden naar wens. Denk hierbij aan een uitgebreid diner of een borrel. Tijdens de dinnercruise worden de heerlijkste gerechten geserveerd, terwijl jullie de ene na de andere verassing voorbijvaren!

Zijn jullie geïnteresseerd in alle kunstwerken? Het is ook mogelijk dat de schipper je alles verteld over de kunstwerken en het thema van het Amsterdam Light Festival. Dit teamuitje is perfect voor tijdens de wintermaanden! Het is een goede gelegenheid om weer even met elkaar bij te praten tijdens de rondvaart door de grachten.

Amsterdam light festival

En nog veel meer inspiratie!

Dit is een kleine greep uit één van de vele inspirerende activiteiten die wij voor de personeelsvereniging kunnen organiseren. Afhankelijk van de regio, of dit nou Noord-Holland, Zuid-Holland of bijvoorbeeld Utrecht is, hebben wij verschillende leuke opties. Denk bijvoorbeeld aan een kookworkshop, een potje archery tag, suppen, een bierproeverij met rondleiding of zelfs offroad quad rijden!

Meer weten? dtevents plant graag een afspraak met je in om de mogelijkheden door te spreken. En wie weet heb jij straks een te gekke jaarplanning, waar iedereen enthousiast van wordt!

Deel dit bericht