Hoe draagt jouw teamuitje bij aan werkgeluk?

Het begrip werkgeluk verwijst naar het gevoel van blijdschap, tevredenheid en betekenis dat men ervaart tijdens het werk. Een teamactiviteit kan hier positief aan bijdragen. In deze blog krijg je inzicht in hoe een teamactiviteit het werkgeluk van jou en je team kan bevorderen!

Hoe draagt jouw teamuitje bij aan werkgeluk unieke bedrijfsuitjes evenementenbureau Amsterdam Zaandam Noord-Holland

Hoe draagt jouw teamuitje bij aan werkgeluk?

Werkgeluk gaat over het ervaren van plezier, voldoening en zingeving in het werk. Duurzame inzetbaarheid kan bijdragen aan werkgeluk door te zorgen voor een werkomgeving waarin werknemers zich gesteund, gewaardeerd en betrokken voelen. Een goede manier om dit te verkrijgen is door teamuitjes die gericht zijn op teambuilding. Maar hoe draagt jouw teamuitje bij aan werkgeluk?

Duurzame inzetbaarheid

Onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) valt onder andere duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is het geheime ingrediënt voor een lang en gelukkig werkend leven! Het houdt werknemers gezond, gemotiveerd en productief, zodat ze hun carrière kunnen voortzetten zonder zich uitgeput te voelen. Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid draait om het creëren van een plezierige werkomgeving, waar werknemers zich kunnen ontwikkelen en groeien. Het biedt mogelijkheden voor scholing en training, zorgt voor een gezonde werk-privébalans en moedigt een open en positieve werkcultuur aan.

Duurzame inzetbaarheid bevorderd het welzijn op de werkvloer. Wist je dat teamuitjes ook bijdragen aan duurzame inzetbaarheid? Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen teamuitjes onderlinge relaties tussen teamleden versterken, wat weer bijdraagt aan een positieve werksfeer en een goede teamgeest op de werkvloer. Hierdoor wordt de motivatie en de betrokkenheid van werknemers verhoogd en leveren zij betere prestaties. Als laatste kan het ook de gezondheid en de welzijn van werknemers verbeteren. Dit is met name het geval bij actieve teamuitjes, zoals: mountainbiken, boksen, boulderen en bijvoorbeeld een beachrun. Het bevorderen van een gezonde levensstijl zorgt voor een verbeterde mentale gezondheid, meer energie en vitaliteit en minder ziekteverzuim.

Hieronder staan drie leuke teamuitjes die wij aanbieden, die het werkgeluk versterken.

Workshop Yoga

Tijdens deze ontspannende workshop yoga leren jij en je collega’s van een yoga instructeur ademhalingstechnieken, hoe je stress verminderd en hoe je kan mediteren. Dit vergroot het bewustzijn van het lichaam, wat bijdraagt aan meer balans, focus en ontspanning in het werk en het dagelijks leven. Het is dus een goede manier om werkgeluk te verhogen!

Hoe draagt jouw teamuitje bij aan werkgeluk unieke bedrijfsuitjes evenementenbureau Amsterdam Zaandam Noord-Holland workshop yoga

Workshop Haka

Een andere leuke workshop om werkgeluk te versterken is de workshop Haka. Haka is een ceremoniële dans van de maori’s uit Nieuw-Zeeland. De dans zelf bestaat uit een reeks van gebaren, vaak beginnend vanuit een door de knieën gebogen spreidstand. De Haka workshop is de perfecte manier om via teambuilding de band van jouw team te versterken. Deze workshop draait volledig om vertrouwen en uit je comfort zone komen.

workshop haka evenementen leukste teamuitjes leuk bedrijfsuitje op locatie werkgeluk

Boksen

Dit actieve teamuitje is bedoeld voor jou en je collega’s om je volledig te ontladen. Samen met je collega’s ga je boksen met een ervaren instructeur. Hij laat jullie verschillende bokstechnieken zien. Dit actieve teamuitje creëert de sfeer van samenwerking en teamspirit, wat bijdraagt aan een positieve werksfeer.

boksen evenementen leukste teamuitjes leuk bedrijfsuitje op locatie werkgeluk

Wij bij dtevents zijn trots lid van MVO Nederland. Bij dtevents hechten we veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen! Remon Harmelwaard, de oprichter en directeur van dtevents, is nauw verbonden met de regio Noord-Holland en alles wat deze regio te bieden heeft aan de samenleving. Zijn doel is om deze regio te transformeren tot een nog mooiere en inspirerende plek, waar mensen graag willen wonen, werken en een gelukkig kunnen zijn! Benieuwd naar wat wij nog meer doen op het gebied van MVO? Bekijk dan de pagina Maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen