Switch! het nieuwe banenfestival

Switch! Banenfestival

Welkom bij Switch! banenfestival, dé plek waar werkgevers en werkzoekende op een belevenisvolle manier samenkomen! Ontdek dit sprankelende banenfestival en maak deel uit van een avontuurlijke reis naar een betere en meer diverse arbeidsmarkt.

Het ontstaan van Switch!

Wij kregen vanuit WSP de uitdagende opdracht om ervoor te zorgen dat mensen langer blijven hangen op een banenmarkt, zodat meer werkzoekenden hun droombaan vinden. Wij hebben de sfeer en beleving tot een hoger niveau getild en zo werd Switch! geboren. Het is niet zomaar een banenmarkt, nee, het is een banenfestival!

2021

Het allereerste banenfestival vond plaats! Het belevinsvolle werkfestival in 2021, vond plaats in het Zaantheater, in samenwerking met WSP Zaanstreek Waterland. Ondanks de uitdagingen van Covid wisten we een onvergetelijke en sfeervolle banenmarkt te organiseren, waar verschillende branches vertegenwoordigd waren. Eindelijk mochten we weer genieten en dit hebben we zeker gedaan. Met unieke VR-ervaringen, heerlijke foodtrucks en zelfs complimentenmeisjes, werd het een banenmarkt om nooit te vergeten!

2022

In 2022 waren we al druk bezig met het plannen van een gloednieuwe banenmarkt voor 2023, op verzoek van WSP Zaanstreek Waterland. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en gesprekken gevoerd met de doelgroep om het festival perfect af te stemmen op hun wensen en behoeften. Als kers op de taart besloten we om het banenfestival op een woensdag te organiseren, zodat ook de kinderen van werkzoekenden kunnen meegenieten van dit onvergetelijke evenement. Wij hebben het tot in de puntjes uit gewerkt en dit toffe product moest natuurlijk een naam krijgen, Switch!

2023

Het was éindelijk tijd voor Switch! 2023, hét spetterende banenfestival voor het hele gezin. Op 15 mei kwamen we samen in Klimpark Oostzaan voor een dag vol plezier en ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Maar dat was nog niet alles, want we hadden nóg een onvergetelijke beleving in petto! Op 6 juni stonden we klaar bij het Nova College in Beverwijk voor een swingend banenfestival, waar de branches techniek, zorg en welzijn, zakelijk en handel zich vertegenwoordigden. Werkzoekenden en studenten werden ook met open armen ontvangen.

WSP Conceptontwikkeling Creatie organisatie bedrijfsevenementen bedrijfsfeest op maat

De beleving staat centraal

Switch! draait om de ultieme beleving. We willen dat alle werkzoekenden, of het nu gaat om statushouders, mensen met een uitkering, herintreders, mensen met onbenut potentieel of gewoonweg avontuurlijke baanwisselaars, de perfecte match vinden met een werkgever op ons waanzinnige banenfestival. Geen statische gesprekken bij een stand, nee, bij ons beleef je de werkzaamheden zelf!

Stel je voor: je staat bij een hippe horecastand en ineens sta jij daar biertjes te tappen als een pro of sta je burgers te flippen. Je voelt, je ervaart en je proeft het échte werk. En geloof ons, dat is nog maar het begin! Met deze unieke aanpak creëren we een laagdrempelig concept. Werkzoekenden krijgen de kans om echt te beleven hoe het is om in een bepaalde baan te werken. Het is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk en spannend!

Bij elk banenfestival gaan wij voor uniek maatwerk. Geen standaardformule, maar een banenmarkt op maat! Hoe? Dankzij creatieve conceptontwikkeling, een gemotiveerd team en organisatietalent laten we geen enkele wens onvervuld. We duiken in het onderzoek naar de doelgroep en creëren op basis daarvan het ultieme banenfestival dat perfect aansluit, voor een onvergetelijke belevenis.

Bij Switch! gaan we voor werkplezier én maatschappelijk ondernemen. Wij pakken elk evenement aan met onze succesformule: wij zorgen voor ontmoeten met aandacht én een glimlach op het gezicht van onze klanten en hun collega’s. We willen nog veel meer succesvolle banenfestivals organiseren, waarbij we diverse groepen kansen bieden en werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar brengen. Zo streven wij naar een inclusieve arbeidsmarkt. Ben jij ook geïnteresseerd in een uniek banenfestival in jouw regio? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Deel dit event