Historische rondleiding door Egmond aan Zee

Historische rondleiding door Egmond

Wat ga je beleven?

In de regio Egmond zijn drie dorpen te vinden: Egmond binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den hoef. Wij bieden in alle drie de dorpen historische rondleidingen aan. Even lekker ontspannen een wandeling maken samen met je collega’s en ontdek Historisch Egmond.

Historisch Egmond Vuurtoren

Historisch Egmond aan Zee

Wandel door het historische Egmond aan Zee. Bij deze activiteit word je door een gids door het historische Egmond aan Zee begeleid en ontdek je allerlei interessante feitjes over de geschiedenis van de gebouwen en de mensen van dit kleine vissersdorp. Je wordt langs bijzondere plekken als de Vuurtoren van Speijk, musea en kleine monumenten.

Deze rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en is 2 km lang en is makkelijk tussen vergaderingen door te doen om even te ontspannen. De historische rondleiding door Egmond aan Zee is goed te combineren met andere activiteiten.

Rondleiding Historisch Egmond Binnen

Historisch Egmond-Binnen

Het graafschap Holland vindt zijn oorsprong in Egmond-Binnen. Hier strandde monnik Adelbert met een bootje aan de kust van Egmond aan Zee om het evangelie te verspreiden circa 690. In deze rondleiding bezoek je de Adelbertusakker en de Abdij van Egmond.

De rondleiding duurt ong. 1 uur en is 1 km lang. Deze rondleiding is zowel op de fiets als te voet af te nemen.

 

Rondleiding slotkwartier

Historisch Egmond a/d Hoef

Samen met een gids loop je een rondje over het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Hier oefenden ooit de beroemde graven van Egmond hun macht uit over de Nederlanden. Je bezoekt de Slotkapel uit 1433 en vele monumentale panden waar dit gebied rijk aan is. Ook krijg je hier uitleg over in Huys Egmont en op de fundamenten van het Slot op den Hoef.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op, we ontmoeten je graag met aandacht.

Deel dit event