dtevents op de stagemarkt bij Inholland

Op woensdag 22 november had ik het genoegen om als stagiaire van dtevents aanwezig te zijn op de stagemarkt van Inholland, gericht op eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Leisure & Event management. Het was een opwindende kans om de studenten kennis te laten maken met dtevents en mijn eigen ervaringen te delen. Hier volgt een kijkje achter de schermen van mijn voorbereiding en interactie op de stagemarkt.

Voorbereiding van de stand: Creativiteit en Aandacht

Als voorbereiding op de stagemarkt bedacht ik hoe ik de stand zo goed mogelijk kon aankleden, zodat ik de aandacht van de studenten kon trekken. Daarnaast heb ik ook goed nagedacht over wat leuk en interessant was om aan de studenten over dtevents te vertellen.

Voor de aankleding van mijn stand heb ik een aantal dingen mee genomen. Om mee te beginnen had ik truien en polo’s van dtevents met kledinghangers opgehangen aan de achterwand van mijn stand, een lekker vrolijke kleur! Voor op mijn tafel had ik een stapel flyers mee genomen en pennen met het dtevents logo en mijn laptop speelde verschillende video’s van het YouTube kanaal van dtevents af. Op deze manier kregen de studenten een goede impressie van wat dtevents doet en wat we organiseren. Verder had ik de vacature voor de betreffende stage uitgeprint en mee genomen, zodat de studenten meteen konden bekijken wat er van hen verwacht wordt als stagiair en wat dtevents hen kan bieden. Daarnaast was een QR-code uitgeprint die leidde naar de sollicitatiepagina. Via deze manier kon iedereen die interesse had meteen zijn/ haar cv en motivatiebrief versturen.

dtevents op stagemarkt bij Inholland

Stagemarkt in actie

Toen de stagemarkt eenmaal begon kwamen vooral veel eerstejaars studenten nieuwsgierig de zaal in gelopen. Iedereen had vragen voorbereid en was druk mee aan het schrijven tijdens het stellen van de vragen. De meest gestelde vragen waren wat mijn taken waren als stagiaire bij dtevents, wat ik het leukste vind en wat ik het minst leuk vind. Veel van de studenten namen flyers mee die op de tafel lagen. Ook werden er veel foto’s gemaakt van het sollicitatieformulier.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, heb ik hier de meest gestelde vragen beantwoord.

Wat zijn je taken als stagiaire bij dtevents?

Mijn taken als stagiaire bij dtevents variëren heel erg. Toen ik net begon met mijn stage werd ik stap voor stap met kleine dingen mee genomen. Zo zocht ik bijvoorbeeld naar leuke nieuwe evenementenlocaties of restaurants, notuleerde ik tijdens vergaderingen, belde ik partners om beschikbaarheid op te vragen en nog veel meer. Na een aantal weken leerde ik hoe je een offerte moest opstellen. Vanaf dit moment mocht ik mijn eigen evenementen gaan oppakken. Dit is natuurlijk mega leuk om te doen en je leert er heel veel van. Wanneer er een nieuwe aanvraag binnen komt neem ik direct contact op met de klant. Dit doe ik door te bellen en te bespreken wat de wensen en eisen zijn. Wanneer deze zijn doorgenomen ga ik beginnen met beschikbaarheid opvragen bij onze leveranciers en partners en ga ik de offerte opmaken. Als de offerte klaar is verstuur ik deze naar de klant die er vervolgens terugkoppeling op geeft. Wanneer er akkoord wordt gegeven op de offerte ga ik meteen alles bevestigen en kan de organisatie gaan beginnen. Als het evenement dan uiteindelijk plaatsvindt is het natuurlijk superleuk om te zien wat jij helemaal zelf hebt georganiseerd!

Wat vind je het leukste aan je stage?

Het leukste aan de stage bij dtevents vind ik dan ook dat je zoveel verantwoordelijkheid krijgt. Ook vind ik het team waarin we werken erg leuk en gezellig! Met vragen kan je altijd bij iedereen terecht en iedereen zal je altijd helpen.

Wat vind je het minst leuk aan je stage?

Er is eigenlijk niet echt iets aan de stage wat ik niet leuk vind. In het begin was het voor mij een beetje wennen, omdat ik zelf niet eerder fulltime heb gewerkt en ook nog geen kantoorbaan heb gehad, maar dit wende erg snel. Het is natuurlijk niet alleen maar kantoorwerk. Je werkt mee op de evenementen, gaat mee naar afspraken, bezoekt nieuwe locaties en gaat mee op bezoek naar klanten en partners om bijvoorbeeld wat leuks rond te brengen.

Jouw dtevents avontuur begint hier!

Als je nu geïnspireerd bent door mijn ervaringen en je deel uit wil maken van het dtevents-team, aarzel dan niet en solliciteer vandaag nog! Hou je van afwisseling, verantwoordelijkheid en een dynamische werkomgeving? Dan is dtevents de ideale plek voor jouw stage!

Bekijk op de website de stagevacatures en stuur direct jouw cv en motivatiebrief in. Bij dtevents krijg je niet alleen de kans om evenementen te organiseren, maar ook om te groeien, te leren en deel uit te maken van een hecht team.

Heb je nog vragen over het sollicitatieproces of wil je meer weten over stage bij dtevents? Aarzel niet om contact op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en kijken ernaar uit om jouw talent te verwelkomen in ons bruisende bedrijf.

Dank aan iedereen die de stagemarkt heeft bezocht en met enthousiasme deelnam aan de gesprekken. We kijken uit naar nieuwe gezichten en frisse ideeën die onze evenementen nog succesvoller zullen maken.

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen