dtevents genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Het evenementenbureau dtevents uit Zaanstad is genomineerd voor het beste leerbedrijf 2024 van Nederland voor mbo-studenten in de sector zakelijke dienstverlening en veiligheid. Deze eervolle vermelding werd recent aangekondigd door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De nominatie onderstreept de toewijding van dtevents om onder andere stagediscriminatie tegen te gaan, een probleem waar veel Nederlandse studenten mee te maken hebben.

Team dtevents beste stagebedrijf Nederland

Het evenementenbureau dtevents uit Zaanstad is genomineerd als het beste leerbedrijf 2024 van Nederland voor mbo-studenten in de sector zakelijke dienstverlening en veiligheid. Deze eervolle vermelding werd recent aangekondigd door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De nominatie onderstreept de toewijding van dtevents om onder andere stagediscriminatie tegen te gaan, een probleem waar veel Nederlandse studenten mee te maken hebben.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij erkende leerbedrijven zoals dtevents, die dienen als voorbeeld binnen de branche. Door studenten te helpen opleiden, dragen deze bedrijven bij aan de toekomst van het vakmanschap.

Sociaal contract onderdeel stage
dtevents biedt al sinds 2018 een leeromgeving voor mbo-studenten. Op de werkvloer krijgen zij de kans om praktische en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Als eventstagiair bij dtevents zijn studenten medeverantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van diverse evenementen. Remon Harmelwaard, directeur dtevents reageerde verrast en verheugd op de nominatie: “Wij vinden het essentieel dat studenten bij ons in de praktijk leren, omdat deze stagiaires de eventorganisatoren van de toekomst zijn. Vanuit het verleden heb ik zelf ondervonden hoe belangrijk het is om een goede stageplek te hebben, waar je kan leren, uitgedaagd wordt en je een veilige plek hebt om fouten te maken. Bij dtevents hebben wij een journey ontwikkelt voor stagiaires waarbij zij vanaf dag 1 een op maat gemaakte begeleiding krijgen en dit ook vastleggen in een sociaal contract.”

Stagediscriminatie tegengaan
Bij dtevents is sinds 2022 gewerkt aan de ontwikkeling van een concept om stagediscriminatie tegen te gaan en de drempel voor sollicitatie bij bedrijven te verlagen, evenals voor bedrijven om mbo-stagiairs aan te nemen en te begeleiden. In dat jaar is een pilot uitgevoerd bij het Regiocollege in Zaandam. Momenteel is dtevents, als onderdeel van het stagepact, bezig met de vervolgstappen om de komende vier jaar een duurzame oplossing te ontwikkelen die kan worden geïmplementeerd door mbo-onderwijsinstellingen.

Bekendmaking winnaars 13 mei
Op maandag 13 mei a.s. vindt in Apeldoorn het Ambassadeursgala plaatst. Dit is een initiatief van de MBO Raad, waar SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage aan leveren. Tijdens het Ambassadeursgala op 13 mei 2024 wordt, in het bijzijn van de demissionair minister Dijkgraaf (OCW), het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider bekend gemaakt. Deze prestigieuze titels worden toegekend aan bedrijven en personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan het mbo-onderwijs in Nederland.

Aandacht leerbedrijven
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland willen het ministerie van OCW en SBB de aandacht vestigen op de ruim 250.000 erkende leerbedrijven en meer dan 300.000 praktijkopleiders die mbo-studenten begeleiden. Met hun stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. Editie 2024 is in volle gang en dtevents is het bedrijf uit Zaanstad (Noord-Holland Noord) die kans maakt op deze award.

SBB beste stagebedrijf

Deel dit bericht