Virtual Reality, wat zijn de mogelijkheden?

In een wereld gedomineerd door technologische vooruitgang, blijft alles zich continu ontwikkelen. Ook evenementen en entertainment blijven hierin niet achter. Virtuele realiteit heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een grensverleggende kracht binnen de evenementenwereld. VR-activiteiten bieden een unieke ervaring waar je samen met andere spellen kan spelen en kan werken aan je teambuilding, want ondanks dat iedereen zijn eigen bril op heeft kun je elkaar nog steeds zien en horen.

VR, Teamuitje, Teambuilding

Virtual Reality op locatie
Onlangs mocht ik aanwezig zijn samen met onze directeur, Remon Harmelwaard, op een VR-testevenement in Nieuwegein. In deze blog neem ik je mee in de wereld van Virtual Reality op locatie en wat onze persoonlijke ervaringen zijn. Hopelijk raak je net als wij geïnspireerd door de mogelijkheden en toepassingen voor bedrijfsevenementen en/of teambuilding activiteiten.

Op dit evenement hebben wij getest hoe het is om VR op locatie te doen met maximaal 40 spelers tegelijk. En dat in een sporthal in Nieuwegein!

De test

Bij aankomst werden wij enthousiast ontvangen door de medewerkers. De zaal was verdeeld in twee delen. Een deel van de sporthal werd gebruikt voor de wat kleinere games. En de rest van de volledige gymzaal werd gebruikt als speelveld voor de grotere VR-activiteiten.

De eerste VR-game die we hebben getest was een ‘ieder voor zich’ spel waarbij het doel was om elkaar met virtuele pistolen uit te schakelen. Iedereen kreeg een VR-bril op, waardoor we volledig werden ondergedompeld in een digitale wereld met straten, auto’s, huizen waar je in kon lopen en schuilen op verschillende verdiepingen. We speelden dit eerste spel met zijn zevenen, maar dit kon met tot wel 30 personen! Het spel duurde ongeveer 10 minuten, waarin we elkaar zoveel mogelijk probeerde uit te schakelen. Als je was uitgeschakeld kon je in de game naar bepaalde punten lopen waar je vervolgens opnieuw in het spel geplaatst werd, zodat je wel het gehele spel mee kon blijven doen. De speler met de meeste punten, was de winnaar van de dag. Helaas had ik niet voldoende tegenstanders uitgeschakeld en was ik daarmee niet de winnaar. Ondanks dat, was dit een goed en vooral spannend eerste spel!

Naast deze game in de grote ruimte was er een klein gebied afgezet waar minigames gespeeld konden worden. Een van de spellen die hier gespeeld werd was een samenwerkingsspel. In het spel was het namelijk de bedoeling om door middel van samenwerking een hamburgerrestaurant te runnen. Dit spel vereist dus samenwerking en bevordert de teambuilding. Er werd heel veel lol gemaakt met elkaar, want hoe leuk is het om je collega te vervuilen met mayonaise en ketchup, hilarisch!

De mogelijkheden van Virtual Reality teamuitje
Teamuitje, VR, Teambuilding, Virtual Reality

Educatie

Als laatste onderdeel was het tijd voor een VR-educatie spel! Zodra wij de bril hadden opgezet kwamen wij terecht in de oneindige ruimte en kon je het planetenstelsel en het ruimtestation ISS bewonderen. Het was mogelijk om dichter naar de planeten te gaan en deze ook op te pakken om ze beter te bekijken. Bij iedere planeet zag je de naam en kregen wij informatie over de planeet te zien.

Wij hebben kunnen ervaren dat dit een unieke mogelijkheid is voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen of andere organisaties om tijdens een congres op een moderne manier kennis te maken met een onderwerp, waarbij je dichterbij komt dan ooit. Het gevoel van gewichtloosheid komt met deze ervaring snel dichtbij, waarbij je toch met je voeten op de grond blijft.

Voor mij was dit een fantastische ervaring en zou ik eenieder willen meegeven.
Nadat we de kans hadden gekregen om alle planeten rustig te bekijken kregen we nog een aantal vragen en sloten we af met een planeten-trefbalspel, altijd leuk en fijn dat ik geen echte bal tegen mij aangegooid heb gekregen.

Virtual Reality op locatie biedt tal van mogelijkheden, voor onder andere teambuilding op bedrijfsuitjes. Als bedrijf of organisatie kan je profiteren van deze technologie om de samenwerking te versterken en werknemers te trainen in een meeslepende omgeving.

Ben jij geïnspireerd door onze VR op locatie ervaring en lijkt het jou ook leuk om dit te doen met jouw collega’s als onderdeel van een bedrijfsevenement/congres of teamuitje? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op maat aan te vragen. Samen zorgen we voor een feestelijke en teamversterkende ervaring waar nog lang over nagepraat zal worden.

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen