Bliksemstage bij dtevents

16 februari hebben de leerlingen van het Compaen VMBO een bezoek gebracht aan dtevents. Hier hebben zij een bliksemstage gehad en meer geleerd over de werkzaamheden bij het creatiefste evenementenbureau van Noord-Holland.

Bliksemstage JINC MVO evenementenbureau

Donderdag 16 februari 2023 kwamen de leerlingen van Compaen VMBO op bezoek bij ons voor een bliksemstage. Hier namen ze een kijkje naar wat er allemaal afspeelt op een evenementenbureau. De bliksemstage is georganiseerd door JINC, zij helpt jongeren op weg naar werk. Het doel van deze stage is om te ontdekken welke beroepen er zijn en welke passen bij de interesses van de leerlingen.

De leerlingen van het Compaen die langskwamen bij dtevents, zitten nu in de 2e klas van het vmbo en zij moeten volgend jaar al snel een profielkeuze maken. De leerlingen kunnen kiezen uit drie richtingen: HBR (horeca, bakker en recreatie), BWI (bouw, wonen en interieur) en Zorg en welzijn. Omdat je op zo’n jonge leeftijd al een profiel moet kiezen, is het erg lastig om nu al een toekomst te kiezen. Daarom is deze bliksemstage erg handig. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de studiekeuze van leerlingen. Wij staan dan ook voor maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Wil jij ook bijdragen en leerlingen laten groeien? Doe dan ook mee en meld je aan bij JINC!

Bliksemsnel van start

De bliksemstage begon met een bezoek aan het kantoor van dtevents zelf. Een aantal stagiaires van dtevents hebben zichzelf voorgesteld en toegelicht waar het bedrijf voor staat. Ook werd er verteld over de werkzaamheden die wij hier uitvoeren, namelijk het organiseren en creëren van creatieve bedrijfsevenementen. Aan het eind van de dag is het de taak aan de leerlingen om in een korte tijd een passende opdracht te maken, die past bij de evenementenbranche. De opdracht die de leerlingen van het Compaen meekregen was: verzin een evenement speciaal voor jullie leeftijdscategorie om een stagebedrijf te vinden.

Bliksemstage JINC MVO evenementenbureau

Om de leerlingen actief te betrekken bij deze flitsende stage hebben wij koptelefoons uitgedeeld. We stelden de vraag aan wat voor een evenementen zij denken, als ze kijken naar de koptelefoons. Het eerste wat in de leerlingen naar boven kwam, was een silent disco. Het was erg leuk om te zien hoe ze aan het samenwerken waren.

Leren in de praktijk

Om meer inzicht te krijgen in de andere profielen, zijn wij samen met de leerlingen op stap geweest naar het prachtige restaurant in de oude Verkade fabriek, genaamd JP 1886. Hier heeft sommelier Jaap de leerlingen te woord gestaan over wat horeca nou eigenlijk inhoudt. Verder heeft hij verteld waar zijn passie voor de horecabranche vandaan komt en met wat voor werkzaamheden hij zich bezighoudt.

Ook hebben wij met zijn allen een kijkje mogen nemen bij KISS Bakery Verskade. Hier heeft eigenaar Jaco de leerlingen meegenomen in het alledaagse leven van een bakker. Hij heeft verteld over zijn werkzaamheden. Daarna mochten de leerlingen zelfs een kijkje nemen achter de schermen, om te zien waar die lekkere broodjes nou eigenlijk gemaakt worden. Hier heeft Jaco verteld over het apparatuur die zij gebruiken en over de vroege werktijden. Ondanks dat hij elke dag zo vroeg uit bed moet, blijft zijn passie voor bakken hem motiveren.

Wij van dtevents willen JP 1886 en KISS Bakery Verskade bedanken voor dit leuke en informatieve bezoek!

De stageopdracht

Na het bezoek bij het restaurant en de bakker zijn wij teruggegaan naar het kantoor. Het was tijd om de leerlingen zelf te laten ontdekken hoe het is om een eigen evenement te bedenken! In groepjes van vijf gingen de leerlingen samenwerken en brainstormen. Nadat ze hun concepten hadden gevormd, mochten ze deze pitchen aan het team van dtevents. De leerlingen kwamen met hele creatieve ideeën. Het was leuk om te zien hoe ze hun creativiteit de vrije loop lieten gaan. Ook hadden ze over alles nagedacht, zoals promotie, thema en partners. Na het pitchen heeft de jury van dtevents het beste concept uitgekozen. Dit was een lastige taak, want alle concepten zaten goed in elkaar. Toch hebben wij een keuze kunnen maken en de winnaars een gave prijs kunnen geven, namelijk een heerlijke taart om de overwinning te vieren.

De bliksemstage was een groot succes, de leerlingen zijn vertrokken met een lach op het gezicht en zo hebben wij de leerlingen kunnen ontmoeten met aandacht!

 

Wil jij meer blogs lezen? Klik dan hier!

Bliksemstage JINC MVO evenementenbureau

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen