Bij Zaans top-10 stagebedrijf dtevents is een glimlach belangrijker dan de pegels

Vorige week kwam wethouder Stephanie Onclin MSc van Gemeente Zaanstad op bezoek bij dtevents. De aanleiding? Zij kwam mij feliciteren met de nominatie voor beste leerbedrijf van Nederland. Ik heb onder andere een het jubleum speldje van 50 jaar Zaanstad in ontvangst mogen nemen en een bierpakket van dit mooie jubileumjaar van Brouwerij Hoop

SBB beste top-10 stagebedrijf NHD dtevents

Rob Swart van het Noordhollands Dagblad heeft van dit bezoek verslag gedaan. Via deze link kan je het hele artikel lezen. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20240315_51158356

In de keuken van top-10 stagebedrijf dtevents hangt een thermometer die niet aangeeft hoeveel er is verdiend, maar hoe vaak er gelachen is. Want geld is niet het belangrijkste bij het Zaandamse evenementenbedrijf. Dtevents kan 13 mei uitgeroepen worden tot het beste leerbedrijf van Nederland.

In een jaar komen er twintig tot dertig stagiaires bij dtevents. Directeur Remon Harmelwaard beschouwt het als een van zijn belangrijkste taken dat de stagiaires het naar hun zin hebben. Hij droomt er van om werknemers te hebben bij wie niet alles vanzelf gaat en dat hij zich echt een sociale onderneming mag noemen. „Natuurlijk weet ik wel dat we ook geld moeten verdienen, maar dat is niet het belangrijkst voor mij.”

Sinem (16) doet administratief werk als stagiaire, maar dat is niet waar zij in door wil. Ze wil uiteindelijk bij de politie terechtkomen. „Dus komt dat in haar plan”, zegt Harmelwaard. „We gaan uitzoeken wat er nodig is om Sinem bij de politie te krijgen en daar gaan we aan werken.”

Andere verplichtingen

Zo maakt hij voor elke stagiair een eigen plan. Niet met algemeenheden en open deuren, maar specifiek gericht op die ene leerling. Zo heeft Jari Leemhuis (20) afspraken die hem in staat stellen zijn sportcarrière overeind te houden. De Purmerender korfbalt op hoog niveau bij Koog-Zaandijk. Hij traint twee keer per week en moet soms naar topsportcentrum Papendal. Dtevents houdt rekening met al die verplichtingen van de junior account manager.

Sinem en Jari horen weleens van klasgenoten hoe hun stage verloopt en beseffen dat zij boffen met dtevents. Neem nou doodsimpel de regel dat ze in een stage met een vijfdaagse werkweek op woensdag niet hoeven te komen. „Die is voor verslagen en opdrachten. Ik heb gemerkt dat ze die vaak aan het eind nog allemaal moeten inhalen. Dat is niet de bedoeling, dus maak ik daar in hun rooster tijd voor”, zegt Harmelwaard.

Prijsuitreiking

Dtevents, genomineerd voor beste stagebedrijf (nu in de top-10), was een van de honderden bedrijven op de lange lijst van stagebedrijven die zich aanmeldden voor de hoofdprijs. Na een eerste selectie zaten ze bij de beste 170 en kortgeleden kwam Angelina de Groot met taart naar de Verkadefabriek waar dtevents is gevestigd. Toen wist Harmelwaard hoe laat het was: de beste tien!

Hij heeft nu nog twee hobbels te nemen. Als hij over een paar weken wordt uitgenodigd voor de prijsuitreiking weet hij dat bij de beste drie zit. Daarna is het wachten tot 13 mei. „Maar ik vind dit al een hele eer.”

We gaan wel voor de winst!

Wethouder Stephanie Onclin kwam Harmelwaard donderdag feliciteren met zijn nominatie. Zaanstad onderhoudt de banden met bedrijven zoals dtevents. Economieambtenaar Marcel Verra ziet het netwerk en het enthousiasme als goud dat hij graag inzet in Zaandam-Oost.

„Daar hebben we jeugd die we graag helpen. De evenementenbranche is voor die doelgroep heel aantrekkelijk. Als we dan ook nog de connectie kunnen maken met grote spelers als Mainstage kunnen we daar heel veel jongeren me helpen.”

SAIL

De branche leent zich heel goed voor jongeren die hun weg willen vinden, zegt Harmelwaard. Zijn bedrijf is actief bij onderdelen van Roze Zaterdag, 50 jaar Zaanstad en Sail, om maar een paar paradepaardjes te noemen. Maar daarnaast ook tal van bedrijfsactiviteiten en presentaties. En overal zijn mensen en handen nodig voor uiteenlopende taken. Zaanstad ziet een grote kans in de evenementenindustrie.

Harmelwaard is blij met hoe het gaat. „Wij hebben een vijfjarenplan gemaakt en daarin staat in het laatste jaar dat we het beste leerbedrijf van Nederland willen zijn. Maar we zitten pas op vier jaar en we hebben nu al een kans op die titel. Wat kan je nog meer wensen?”

Deel dit bericht